Lustrumquiz DUB: doe mee en win ingelijste foto van Utrecht

Lustrum Universiteit Utrecht door de jaren heen
Lustrum Universiteit Utrecht door de jaren heen
Foto van het lustrum in 1926 met thema Ichnaton. Video met fragmenten van maskerades die te zien zijn bij bij de expositie. Bron: Het Utrechts Archief

Vanwege de bijzondere verjaardag van de Universiteit Utrecht heeft DUB een quiz gemaakt die is gebaseerd op de expositie Heel Utrecht loopt uit van het Utrechts Archief en de historische stadswandeling van de Utrecht Time Machine. De expositie is vanaf vandaag, 17 juni, te zien in het Utrechts Archief en is gemaakt door de Stichting Corpsmuseum en Archieven van het Utrechtsch Studenten Corps, geeft een beeld van de viering van het lustrum van de UU door de jaren heen. Zo was tot 1961 de organisatie hiervan in handen van het Utrechtsch Studenten Corps. De historische stadswandeling van de Utrecht Time Machine is vanaf 18 juni te maken. Deze  stadswandeling voert je door een deel van Utrecht waar speciale stoeptegels liggen en waar je met qr code informatie krijgt over de geschiedenis van het plein of het gebouw waar je voor staat. 

Win een ingelijste foto van Utrecht
DUB mag drie keer een ingelijste foto van Utrecht naar keuze verloten onder de goede inzendingen. Winnaars mogen zelf een foto kiezen uit de collectie van het Utrechts Archief. Deze foto wordt geprint en ingelijst in een lijst van 23 x 32 cm. Dat mag DUB speciaal doen vanwege het 77ste lustrum van de Universiteit Utrecht en de expositie Heel Utrecht loopt uit! in het Utrechts Archief. Wil jij winnen? Vul dan de antwoorden van de onderstaande quiz in. Meedoen kan tot en met 1 augustus 2021. Winnaars ontvangen medio augustus persoonlijk bericht.

Bij de expositie verschijnt ook het boek Heel Utrecht loopt uit . DUB stelt ook van deze boeken enkele exemplaren beschikbaar. Als je hierin interesse hebt, kijk dan naar onze prijsvraag.

 

De expositie Heel Utrecht loopt uit is te zien in het Utrechts Archief vanaf 17 juni. Van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. In het weekend van 12.30 tot 17.00 uur.

De informatie over de stadswandeling is te vinden op de site Utrecht Time Machine.

 

Advertentie