College Tour Revisited

Aan: Jack@externelezers.nl
Betreft : College Tour Revisited
Bijlage: zwaar weer

Ha Jack,

Vanavond zat alles tegen. Ik had van tevoren mijn laptop-password voor de uni op het werk veranderd, dat schijnt het best te werken; hahaha, not! Ik had het beter helemaal niet kunnen doen. Achtereenvolgens kon ik niet meer bij mijn oude columns, mijn foto’s en ten slotte staakte mijn mail!

Ik zal dus op mijn geheugen moeten vertrouwen en op wat ik nog van het net kan schuimen op mijn stokoude privé-pc’tje (dat overigens dit weekend aan het updaten geslagen is en daardoor mijn laatste gekochte programma’s ook wel om zeep zal helpen). U kunt nu niet meer terug, zegt het scherm. Hahaha. Help!

Je zei eergisteren dat mijn verhalen af en toe wat minder begrijpelijk zijn voor niet-UU’ers. Dat is niet mijn bedoeling hoor! Het komt misschien doordat ze al jaren exact uit vijfhonderd woorden bestaan. Dat dwingt me om kort en bondig te blijven. Bovendien denk ik dat de sjeu er een beetje af gaat als de boodschap te expliciet wordt. Ik zal proberen er meer op te letten.

Begrijp jij die morbide interesse in randverschijnselen als dalcrimineel Holleeder? Man, man wat moeten we allemaal weer horen over die halve gare psychopaat voor wie het leven of het welzijn van een ander niet bestaat. Keer op keer verbaas ik me erover dat de media ervan uitgaan dat we alle ins en outs van dit schuim willen weten. Alsof we verder niks te doen hebben.
Wie hij bedreigd heeft. Dat hij zijn beste vriend, zwager en onroerendgoedcrimineel om zeep hielp. Wat hij een grove taal gebruikt tegen zijn zusje, dat toch zo’n schatje is. Ze had geen keus, ochgerrem . Ja hoor!
Dat boek van haar moet je ook lezen. Verdient ze nog wat, berooide kerkrat.

Hier werkt een Hoogleraar Stijn Franken die vond dat de Neus met het programma van Twan Huys (College Tour) hier in De Uithof moest komen om de studenten kennis te laten maken met Media’s miskende knuffelbeer.

Ik schreef in een column dat ik het ernstig misplaatst en onverantwoord vond om dit schorem de universiteit binnen te halen. Eerst hoopte ik nog dat de studenten hem flink aan de tand zouden voelen tijdens het “college”. Maar na afloop bleken de randvoorwaarden volgens goede academische traditie vastgesteld: vragen van tevoren inleveren, geselecteerd publiek en telefoontjes afgeven(!) . Afgezien van Holleeders blaffer zat er geen vuurwerk meer in.

Nog eens heb ik Stijn Franken gevraagd om uit te leggen wat de didactische waarde van het gebeuren was. Het antwoord is uitgebleven.
Nu Holleeder gewoon gewetenloos is en Stijn als Advocaat het veld heeft moeten ruimen zou het de Hoogleraar Franken sieren alsnog het gevraagde college te geven aan de studenten over deze gebeurtenis.

Advocaten hebben toch al weinig glans over, maar graag zou ik het geloof in het ambt van hoogleraar rechtsgeleerdheid willen houden.
Ik ga het meteen voorstellen aan Twan Huys. Zin in!

Tot snel,

Baaierd

Advertentie