Read my lips

Body: 

Baaierd waarschuwt. Die nieuwe collegevoorzitter is voor geen kleintje vervaard. Ze kent de wereld.

Aan: Fred@zegtumaarwatraad.uu.nl
Betreft: Read my lips
Bijlage: ja hoor

Ha Fred,

Jammer dat het comazuipen in keutelstronk er niet meer van gekomen is! Ik had me er zo op verheugd. Heb ik me helemaal in mijn eentje total loss moeten zuipen omdat er niemand was om me tegen te houden en ik die rondhossende lobo’s maar niet kon verstaan als ik naar de weg vroeg. 

Laten we voor de volgende keer een toer langs de meth-laboratoriumpjes afspreken. Minder oubollig en pareltjes van valorisatie! DE trend beneden de rivieren. Sterker nog: wereldwijd! Misschien is onze universiteit er ook wel in geïnteresseerd! Lucratieve spin-off?

 Als ik met mijn kater naar buiten staar is het mistroostig, de winter heeft nog geen zin om te vertrekken en het voorjaar is nog niet zover. Ik zie wel knoppen, maar ze zijn niet vet. Je kent dat wel, zo’n vreselijke zondag met niks in het vooruitzicht. Zelfs de zon heeft er geen zin in. Dan moet ik wel aan de universiteit denken weet je. 

We hebben eindelijk een nieuwe voorzitter bedenk ik me. Marjan Oudeman. Maar ze komt pas in juli. Ik begreep dat ze nog even wat moest regelen voor een duurzaam commissariaat in Noorwegen.

Ik heb me helemaal suf gegoogled om wat over haar te vinden. Ze is een “woman to watch” lees ik overal. Dat klopt, want ze geeft nooit interviews. Het enige interview met haar ging over de benarde positie waarin het staalconcern Corus zich bevond. Ik kreeg dat natuurlijk weer niet aan de praat door een foute versie van …, jawel, Microschoft.™

Dat was vlak voor haar vertrek overigens, dus het kan nooit aan haar gelegen hebben. Ik kan je aanraden om eens ’n beetje rond te googlen in bijvoorbeeld Scope. Dan zie je dat al die commissarissen, CEO’s en toezichthouders elkaar overal weer tegenkomen en elkaars baantjes overnemen. Gezellig man, net Facebook, maar dan niet voor dommies.

Het wordt oppassen Fred want deze dame is niet voor een kleintje vervaard! Bij Corus had ze 20.000 man onder zich toen ze verantwoordelijk was voor de “platte producten”. Dat betekent dat ze naast haar commissariaten drie van onze universiteiten op een achternamiddag runt! Want zeg nou zelf: wat is een universiteit anders dan platte producten maken. Is papier niet ook plat? En zijn onze studenten niet ook tweedimensionaal?

Ik ben gek op sociale media, je vindt er van alles. Een van je collega’s van de universiteitsraad, Joop Schippers, snaterde vrolijk: zie je wel, er zijn wel geschikte topvrouwen te vinden! De slijmbal! Aan het slag Joop!,hoor ik haar al zeggen. Je weet nog niet half wat werken is.

Denk je dat hij bij Marjan met zo’n flauwekulbijeenkomst over werkdruk wegkomt? Ze kent de wereld. Heeft nog samen met haar voorgangster, “onze Yvonne”, dertig studenten naar China gesleept. Om ze te laten zien wat werken is!

Als jouw uitbestede onderzoek naar medezeggenschap openbaar wordt, is het spel voorbij Fred. Je zult nog eens met weemoed terugdenken aan de tijd met Yvonne.
 

Sterkte,

Baaierd

Facebook Twitter Whatsapp Mail