De Teaching Academy is voor en door docenten

Body: 

Harold van Rijen is een van de initiatiefnemers van de Teaching Academy van de UU, een kennisbank waar docenten informatie kunnen uitwisselen.

Harold van Rijen is een van de initiatiefnemers van de Teaching Academy van de UU, een kennisbank waar docenten informatie kunnen uitwisselen.

Wat doe je eigenlijk als je als docent met een vraag zit over een werkvorm  een toetsvorm of een nieuwe ontwikkeling? Je kunt het opzoeken in de literatuur, op het internet of vragen aan je naaste collega. Vaak is het resultaat beperkt en is je netwerk toch te klein om goed antwoord op je vragen te krijgen of om er met iemand over te praten. Zou het niet fantastisch zijn als je een netwerk zou hebben van mensen met een passie voor onderwijs, van mensen die leergierig zijn, beter willen worden in hun vak? Maar ook een netwerk van mensen met kennis en ervaring die ze willen delen.

De Teaching Academy Utrecht University (TAUU) is begin dit jaar opgericht om alle docenten van de UU een platform te geven om op zoek te gaan naar informatie en met elkaar hierover van gedachten te wisselen. De website van TAUU bestaat uit een grote kennisbank met uitleg, achtergronden en voorbeelden over o.a. werkvormen, toetsing, matching en honoursonderwijs binnen BaMa 3.0.

Hiernaast is er de docentencommunity. Hier kunnen docenten voor andere docenten een vraag  of opmerking achterlaten op één van de fora, of beter nog: Een vraag van een andere docent beantwoorden. Komt er geen antwoord, of wil je dat wij als TAUU voor jou actief op zoek gaan naar het antwoord? Stuur dan je vraag in aan Willemijn. Zij is een senior docente van de UU en geeft op haar eigen pagina op alles een antwoord.

Op de pagina’s ‘Nieuws’ en ‘Blogs’ vind je respectievelijk onderwijs gerelateerde nieuwtjes en verhalen van collega docenten: Jacco Farla vraagt zich af: “Teachin Fellows, wat heb je eraan?”, de gedachten van Bert van der Zwaan na de Onderwijsparade of het onderwijsverhaal van Martin Hendriks

De TAUU organiseert zal dit jaar ook diverse discussiebijeenkomsten, workshops lezingen, en borrels organiseren welke te vinden zijn in de agenda. De eerstvolgende activiteit is een kennismakingsborrel op 19 september aanstaande van 17:00-19:00 in de Rechtbank (Korte Nieuwstraat 14). Alle docenten van de UU zijn uitgenodigd om samen met de TAUU hun passie voor onderwijs in informele sfeer te delen. Laat even weten of je komt via ons emailadres: tauu@uu.nl.

Ik hoop jullie snel op onze website of bij een van onze bijeenkomsten te kunnen ontmoeten!

Facebook Twitter Whatsapp Mail