Lekker uitbrakken in het vrijdagmiddagcollege

Body: 

Het is vrijdagmiddag en campuscolumnist Lea Ter Meulen zit in de collegebanken tussen de kwebbelende partystudenten. Dit is wat ze hoort.

Het is vrijdagmiddag en campuscolumnist Lea Ter Meulen zit in de collegebanken tussen de kwebbelende partystudenten. Dit is wat ze hoort.

“Maar hoe is het met je, chick? Katertje, of valt het mee? Nee, ik ook niet, alleen een beetje hoofdpijn. Paracetamolletje genomen. Ja, we zijn best wel diehard, hè. M’n elf-uurcollege heb ik wel geskipt hoor, toen lag ik nog in m’n nest, maar nu gaat het wel weer. Had jij het nog laat gemaakt gister? Ik had je niet meer gezien voor ik ging. Je weet hoe dat gaat: het begint met een wijntje, dan nog een, nog ééntje dan, en om twee uur hang je met een Long Island in elke hand over de toog. En dan is er vanavond wéér een borrel. Ga jij daar ook heen?

Oh, effe wat zachter praten joh, volgens mij is ‘ie al begonnen. Ken jij die dude trouwens die college staat te geven? Nee, ik ook niet. Misschien een gastspreker. Geen idee. Best een leuk hoofd heeft-ie. Wel lelijke schoenen.

Waar was ik... O ja, die borrel dus. Rens was er natuurlijk ook, daar heb ik zó gezellig mee staan kletsen. Wist je dat hij net door Rusland heeft gereisd? Je kent Rens toch wel? Met dat spleetje in z’n kin, weetjewel. Speelt Lacrosse. Heeft net een halfjaar door Argentinië gereisd, superleuk. Wacht, ik laat je even wat foto’s zien. Oeps, m’n geluid stond nog aan, hihi... Kijk, dit is ‘ie. Zóóó, deze foto is erg. Die zet je toch niet op Facebook?! Ah, en deze. Wat een schatje hè? Ik zag jou ook gezellig met Jas staan praten, trouwens. Is er nog iets...? Oh, echt? In de wc? Dat méén je niet.

Wat zit die trut daar nou nijdig te sissen? Zo hard praten we nou ook weer niet, toch? Nee, dat wou ik zeggen. Ze kan ook gewoon vooraan gaan zitten. Is het al bijna pauze? Ik moet echt plassen als een malle. Liters water gezopen vandaag.

Heb jij het boek voor dit vak ook al gekocht? Ja, ik ook, een paar dagen geleden. Dúúr joh! Als je dat omrekent in baco’s... Jezus. Heb je de hoofdstukken voor dit college al gelezen? Nee, ik ook niet hoor. Had ik écht geen tijd meer voor. Ik weet niet eens wat het onderwerp is deze week. Jij? Wacht hoor, ik kijk even wat er op de slide staat. Huh? Thermodynamics of equilibrium partitioning..? Oh God, we zitten helemaal verkeerd, haha. Nou ja. Het is toch al bijna pauze.”

Facebook Twitter Whatsapp Mail