Huisbaas in het zonnetje

Argiris Diamantis is de Beste Huisbaas van Utrecht

Argiris met twee huurders, foto DUB
De winnende huisbaas en twee huurders, foto DUB

Het huis heeft een bijzondere geschiedenis. ‘’Die begon in 1970, toen mijn moeder eigenaar werd van het gebouw,’’ zegt Argiris. Opvallend is dat zijn moeder, die inmiddels overleden is, de prijs voor Beste Huisbaas in 2015 al won. Zij was toen 95 jaar. Omdat mevrouw Diamantis zelf nooit de kans kreeg om te studeren, zette ze zich in om jonge vrouwelijke studenten wel die kans te bieden door hen betaalbare kamers te verhuren.  

Naast dit bijzondere verhaal speelden ook Argiris’ kwaliteiten als huisbaas een belangrijke rol in de verkiezing. Een van de bewoners vertelt: ‘’We ontvangen jaarlijks cadeautjes van Argiris, zoals een flesje champagne met de kerst voor iedere huisgenoot en huismokken met de huisfoto erop met sinterklaas.’’ Tijdens Koningsdag zorgde de huisbaas er zelfs voor dat er oranje hoedjes en sjaals aan de kapstok hingen, zodat iedereen vrolijk uitgedost naar de stad kon gaan.

Argiris staat altijd klaar als er wat geregeld moet worden. Een van de huurders: ‘’Ik had een keer een wespennest in mijn kamer, daar zijn we twee weken mee bezig geweest maar Argiris was heel behulpzaam.’’ En toen de buren klaagden over geluidsoverlast, was hij niet te beroerd om een geluidsdichte muur te laten maken.

De prijs voor Beste Huisbaas is een initiatief van Vidius om goede huisbazen in het zonnetje te zetten. Wie wint, krijgt 400 euro om aan het huis te besteden. Wat Huize Alphies met het geld gaat doen? Dat weten ze nog niet. Een van de bewoners oppert het plan om met het geld een dinertje te organiseren voor hun huisbaas. Argiris voelt zich vereerd en zegt nog lang huisbaas te willen blijven: ‘’Ik hou het nog steeds vol en ben van plan om er nog lang mee door te gaan.’’

Advertentie