Ze kregen wel elektrische kachel

Bewoners Casa Confetti nu ook nog zonder warm water

casa confetti

Even leek het woensdagmiddag (23 november) goed te gaan. In de middag werden radiatoren van de bewoners van de Casa Confettiflat weer warm. “Ik wil niet te vroeg juichen, maar het lijkt de goede kant op te gaan. Ik voel dat de verwarming warm wordt”, schreef bewoner Laura aan DUB. Maar even later klonk er toch weer teleurstelling. Weer was het niet gelukt om de verwarming voor langere tijd aan de praat te krijgen.

Elektrische kachels
De bewoners zitten nu al bijna een week in de kou. Bureau Linthorst is vanaf vorige week donderdag bezig om het probleem op te lossen. Maandag dachten ze het lek ontdekt te hebben. De leidingen zouden op enkele plekken verstopt zijn en dus moest elke bewoner aangeven bij wie de verwarming het wel of niet deed. Zo kon gericht gewerkt worden aan het vrij maken van de leidingen. Maar het bleek niet genoeg. Steeds leek de verwarming het te doen om even later weer uit te gaan. De verwachting is nu dat de bewoners het nog wel enkele weken zonder verwarming moeten stellen.

De SSH heeft in de tussentijd bedacht om de bewoners in deze koude tijd te voorzien van elektrische kachels. De bewoners zijn daar blij mee, al vragen ze zich wel af of dit ook een verhoging van energiekosten met zich meebrengt en wie dat dan moet betalen. “Een bewoner had uitgerekend dat de kosten met de huidige tarieven wel konden oplopen tot 3 euro per uur”, schrijft Laura.

Die vrees lijkt onterecht omdat de studenten de komende maanden nog het huidige, goedkopere tarief betalen. De SSH heeft bovendien aangegeven dat de bewoners later gecompenseerd zullen worden. “We willen ons nu focussen op het herstel, maar gaan daarna praten over een passende compensatie”, bevestigt de SSH. 

Geen warm water
Op donderdagochtend kwam er nog een probleem bij. Tijdens de werkzaamheden ontstond een lekkage in de leiding voor het warme water. Om de lekkage op te lossen moest het warme water tijdelijk afgesloten worden, zo schrijft de SSH aan de bewoners. Rond 14.00 uur in de middag vertelde de SSH dat het probleem eind van de middag verholpen is.
 

Advertentie