Busbotsing in De Uithof

Foto: DUB

De twee bussen kwamen woensdagmiddag in botsing op de Leuvenlaan ter hoogte van de kruising met de Sorbonnelaan. Beide bussen liepen daarbij flinke schade op. Desondanks raakte niemand gewond. Eén van de twee bussen had geen passagiers aan boord en de ander was zo goed als leeg.

Wat de oorzaak van de aanrijding is, konden de buschauffeurs niet aangeven. Beiden spraken zich wel uit over de ‘nog altijd’ onveilige verkeerssituatie in De Uithof. De knipperende oranje tramlichten op de Heidelberglaan zouden het voet- en fietsverkeer onvoldoende in goede banen leiden. “Nu mag je oversteken als het licht uit is. Heb je enig idee wat voor situatie er ontstaat als de lichten uitvallen door een storing?”, aldus één van de chauffeurs. Dat de waarschuwingslichten nog steeds niet goed afgesteld zijn, helpt niet volgens de chauffeurs. Daardoor worden ze deels genegeerd. Een licht dat aangeeft wanneer je wél veilig kan oversteken, zoals een stoplicht, zou in hun optiek veiliger zijn.

Het ongeluk vond echter plaats op een plek waar geen knipperende tramlichten zijn, maar juist een ouderwets stoplicht. Op de vraag wat nu precies de oorzak was van het ongeluk, kwam geen duidelijk antwoord.

Advertentie