Geen trams naar Utrecht Science Park tot minstens 23 augustus

Toen tram 22 in 2019 ging rijden, bleek al snel dat de asfaltlaag afbrokkelde. Verschillende reparaties zetten onvoldoende zoden aan de dijk. Daarom is gekozen voor een totaal nieuwe toplaag. Hiermee is afgelopen periode mee geëxperimenteerd en lijkt standvastiger te zijn dan de huidige ondergrond. “We hebben voor deze radicale aanpak moeten kiezen, want voortdurend repareren was dweilen met de kraan open”, vertelt provinciewoordvoerder Ron van Dopperen.

Gevolg is dat de gehele toplaag op de Padualaan en Heidelberglaan opnieuw aangelegd moet worden. Vanaf 26 juni mogen er daarom geen trams en bussen meer rijden. Het tramverkeer is stopgezet, bussen krijgen tijdelijk een andere route.

De werkzaamheden duren twee maanden wat betekent dat er geen tram rijdt tijdens de Utrechtse Introductieperiode. Als alles volgens planning loopt, moet het werk op 23 augustus af zijn, maar er zijn twee weken uitgetrokken voor eventuele uitloop. Bij de opening van het academisch jaar op 2 september moeten de trams zeker weer rijden, zo verzekert Van Dopperen.

De werkzaamheden zullen wel zorgen voor geluidsoverlast. Er wordt zeven dagen per week gewerkt tussen 7.00 en 23.00 uur. De werkzaamheden met de minste geluidsoverlast zijn gepland voor de avonduren om de bewoners in het Utrecht Science Park te ontzien.

Advertentie