Gemeenteraad wil grotere supermarkt op Utrecht Science Park

De huidige Spar is te klein en te duur. Foto DUB

Maak de komende twee jaar serieus werk van de vestiging van een ‘full service’ supermarkt in De Uithof en ga daarvoor het gesprek aan met geïnteresseerde marktpartijen. Dat is de kern van een motie van PvdA en GroenLinks die donderdag tijdens een raadsdebat door bijna alle partijen werd ondersteund. Alleen de SP stemt tegen.

Bewoners van De Uithof vragen al jaren om een goedkopere en meer uitgebreide supermarkt. De huidige vestiging van de Spar wordt als te beperkt en te duur beschouwd.

In de nieuwe omgevingsvisie die dit voorjaar besproken moet worden door de gemeenteraad staat alleen dat de Spar iets zou mogen groeien. Verder zijn er plannen voor een nieuwe grote supermarkt op een terrein aan de Archimedeslaan waar over enkele jaren ook woningen gebouwd moeten worden.

De raadspartijen willen dat er meer haast wordt gemaakt. Daarvoor zou de gemeente ook meer druk moeten uitoefenen op de universiteit. Die is eigenaar van de grond in De Uithof. De onmiddellijke aanleiding is een petitie van de PvdA die door duizend mensen werd ondertekend. De petitie werd donderdag aangeboden aan het stadsbestuur.

Wethouder Klaas Verschuure ontraadde de motie en zei deze ook niet uit te kunnen voeren. Volgens hem wonen er op dit moment nog steeds te weinig mensen in De Uithof om een nieuwe supermarkt te rechtvaardigen.

De marktpartijen die geïnteresseerd zijn, willen volgens hem vooral een supermarkt waar de hele regio met de auto naartoe kan komen. En dat strookt niet met de ambitie in de omgevingsvisie om het Science Park zo autoluw mogelijk te maken, zo zei hij tijdens het raadsdebat.

Advertentie