Massasprint voor Minnaertgebouw?; data Vuelta bekendgemaakt

De organisatie van de wielerronde maakte maandag de precieze data bekend waarop de eerste etappes komende zomer in Nederland plaatsvinden. Op 19 augustus begint de Vuelta met een ploegentijdrit in de stad Utrecht. Deze start en eindigt bij de Jaarbeurs. De tweede etappe op zaterdag 20 augustus gaat van Den Bosch naar het Utrecht Science Park.

De finish van de tweede etappe is op de HOV-baan op de Leuvenlaan. De renners rijden over de Biltstraat en de Archimedeslaan naar het science park. Gezien het relatief vlakke parcours lijkt de kans op een massasprint groot.

In de editie van dit jaar was de Nederlandse sprinter Fabio Jacobsen drie keer de snelste in een massasprint. Hij won ook de groene trui voor de beste sprinter. Het is nog niet bekend of Jacobsen volgend jaar ook meedoet. Hetzelfde geldt voor wielertalent en UU-student Thymen Arensman. Die viel dit jaar op met een derde plek in de slottijdrit van de Vuelta.

Eigenlijk zou de Ronde van Spanje al in 2020 in Utrecht neerstrijken. Corona gooide toen roet in het eten. Nu wordt het evenement gekoppeld aan de viering van 900 jaar stadsrechten in 2022.

Tags: vuelta | wielrennen

Advertentie