Negen leden onwel; USC en UVSV breken skireis af

Foto: Libreshot

Op hun websites geven het Utrechtsch Studenten Corps en de verwante vrouwelijke studentenvereniging UVSV uitleg over wat er is gebeurd. Daar is te lezen dat afgelopen dinsdag vijf leden onwel werden in een horecagelegenheid. Drie van de vijf leden moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De vijf hadden allen dezelfde “bijzondere” klachten. De studenten zakten door hun benen, trilden hevig en rolden met de ogen. Ook leden ze aan geheugenverlies en moesten ze overgeven.

Veel deelnemers aan de skireis vermoedden dat het ging om drogeringen. Om die reden besloten de verenigingen samen met het reisbureau enkele veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo werden er alleen ‘gesloten’ drankjes geserveerd en werd het toezicht door beveiligers, gidsen en bestuursleden verscherpt.

Desondanks werden op woensdag opnieuw vier leden onwel. Zij hadden dezelfde klachten als de groep een dag eerder. Twee van die studenten waren zo ziek dat ze naar het ziekenhuis werden overgebracht. 

De verenigingen hadden op dat moment het gevoel de veiligheid van de eerstejaars niet te kunnen garanderen. Ze besloten de reis af te breken en terug te keren naar Utrecht. 

Wat daarbij meespeelde was het grote wantrouwen dat deelnemers hadden tegen bewakers, personeel en andere vakantiegangers. “Dit verziekte de sfeer en zorgde voor onrust en paniek, waardoor een groot deel van de deelnemers geen plezier meer uit hun reis haalde.”

Met alle negen studenten gaat het nu goed. Bij de ziekenhuisopnamen zijn ook bloedtesten afgenomen die moeten bewijzen of er inderdaad sprake is van drogeringen. Dat moet in de komende dagen bekend worden.

Een deel van de groep Utrechtse studenten keerde donderdag per bus terug naar Nederland. De rest reist vrijdag af.

*Update: Onderzoek van de NOS wijst uit nog eens dertien studenten uit andere steden onwel werden in het Franse ski-oord. Een student zou nog steeds in het ziekenhuis liggen*
 

Advertentie