Nieuw laboratoriumgebouw Life Sciences in 2022 klaar

Beeld van de architect hoe het gebouw eruit moet komen te zien.

De biotechnologiebedrijven Genmab en Merus zijn initiatiefnemers van de ontwikkeling van The Accelerator. Zij zullen dan ook gebruik maken van het nieuwe gebouw. Genmab en Merus zijn beursgenoteerde bedrijven die werken aan innovatieve therapieën  voor de behandeling van kanker.

Behalve aan Merus en Genmab zal The Accelerator ook ruimte bieden aan andere bedrijven in de sector Life Sciences die van start-up willen groeien naar een groter bedrijf.

Het idee van het nieuwe gebouw is ook dat kennisinstellingen en innovatieve bedrijven elkaar kunnen ontmoeten en kunnen samenwerken. Zo komt er een auditorium voor 250 personen, komen er verschillende  faciliteiten om elkjaar te ontmoeten, een vergadercentrum en een restaurant.

The Accelerator zal naar de huidige planning begin 2022 worden opgeleverd. De bouw en exploitatie zal in handen komen van Kadans Science Partner. Architect is Paddy Sieuwerts van Cepezed in samenwerking met ingenieursbureau Deerns. De constructie ligt bij BAM Bouw en Techniek. Bij de bouw wordt uitgegaan van een hoge duurzaamheidsambitie. Het gebouw zal verrijzen tussen de P & R-voorziening en het Hubrecht gebouw en krijgt een loopbrug met het pand waar Genmab ook gevestigd is..

Advertentie