Foto: WIm van het Klooster / Wikimedia Commons

Ook aankomende zomer nog geen tram naar De Uithof

Body: 

De plannen om halverwege 2019 de nieuwe Uithoflijn te laten rijden vanaf station Vaartsche Rijn zijn van de baan. De tram gaat nu pas in december 2019 studenten en andere Uithofbezoekers vervoeren, maar dan wel meteen over het gehele traject vanaf Utrecht CS.

Read in English

Zeer recent bleek dat er op verschillende plekken op het nieuwe tramtraject herstelwerkzaamheden nodig zijn. Vooral de noodzakelijke aanpassingen aan 900 meter rails op het viaduct bij station Vaartsche Rijn vormen een grote tegenvaller.

In een nieuwsbrief werd eind vorige week bekendgemaakt dat om deze reden wordt afgezien van de gedeeltelijke ingebruikname die voor komende zomer gepland stond. Het voornemen om station Vaartsche Rijn tijdelijk als begin- en eindhalte te gebruiken, was overigens al een compromis. Begin dit jaar bleek dat er grote problemen waren met de aanleg van de Uithoflijn rondom Utrecht CS. De tram kon voorlopig niet vertrekken vanaf dat station.

Vooralsnog blijven de gemeente en provincie wel vasthouden aan de deadline van december 2019 voor de ingebruikname van het hele traject. Dan moeten er dus trams gaan rijden tussen het station Utrecht CS en de P +R in De Uithof. Dat is anderhalf jaar later dan oorspronkelijk gepland.

Facebook Twitter Whatsapp Mail