Outdoor hangplek en strandtent voor Uithofstudenten

De Buitenhuiskamer. Foto: Botanische Tuinen

Het is hopen op een beetje mooi weer dit voorjaar, want vanaf begin april tot eind juni kunnen studenten dan terecht in De Buitenhuiskamer in de Botanische Tuinen. Daar mogen ze na een college neerploffen in een zitzak of aan een van de picknicktafels gaan zitten. Verenigingen die iets willen organiseren kunnen een reservering maken voor de grote partytent.

Nog voor de zomer moeten de studenten ook een kop koffie kunnen drinken en een spelletje spelen in een speciaal studentenonderkomen naast het Koningsbergergebouw. Ook daar is er ruimte voor studieverenigingen om met hun leden samen te komen, meldde DUB al eerder. Deze week werd bekend hoe dat nieuwe gebouw - dat twee tot vier jaar blijft staan - eruit gaat zien.

Een ontspannen strandtent
Het wordt een soort strandtent is te lezen op de universitaire studentensite: “Veel hout en een ontspannen sfeertje!” De foto-impressie doet erg denken aan de voormalige Vagant. Dat was het houten gebouw dat tot vier jaar geleden op dezelfde plek stond en waar ouderejaars bèta- en geostudenten nog warme herinneringen aan hebben.

Lees verder onder foto-impressie 

moodboard-2.2.png

Illustratie: students.uu.nl

De nieuwe ontmoetingsplek wordt 300 vierkante meter groot en er kunnen ongeveer tweehonderd mensen in. Studenten kunnen nog meepraten over de precieze inrichting en over de nieuwe naam van de strandtent.

Verder komt er een speciale studentencommissie die het beheer van het gebouw voor haar rekening neemt en ervoor moet zorgen dat er voor iedereen leuke dingen te doen zijn. Zes studenten kunnen daarvoor een bestuursbeurs krijgen.

Contact met andere studenten
Eind vorig jaar werd bekend dat de UU graag wil investeren in nieuwe ontmoetingsplekken voor studenten. Want dat is wat studenten gedurende de coronaperiode het meest gemist hebben: contact met andere studenten. Bovendien waren in de afgelopen jaren veel ruimten waar studenten samen konden komen, verbouwd tot onderwijsruimte vanwege de toegenomen studentenaantallen.

De nieuwe locaties komen er dankzij de zogenoemde NPO-middelen waarmee het kabinet het studentenwelzijn wil verbeteren. In de binnenstad kunnen studenten nu overdag gebruik maken van het café van cultuurcentrum Parnassos in de Kruisstraat.

Advertentie