Werk aan nieuw fietspad richting Utrecht Science Park

Platolaan twee weken afgesloten

platolaan, foto DUB
Na 2 september is oversteken niet meer nodig om naar het Utrecht Science park te gaan. Foto DUB

De gemeente Utrecht werkt al enkele maanden aan een breder fietspad langs de Weg tot de Wetenschap aan de zijde van Rijnsweerd. Dit fietspad is nu eenrichtingsverkeer en wordt tweerichtingsverkeer. Dat betekent dat fietsers vanuit de stad bij het Krommerijnbad niet meer hoeven over te steken, maar direct linksaf kunnen slaan.

Busbaan wordt fietspad
Hiermee hoopt de gemeente de drukte bij deze gevaarlijke (tram)oversteekplaats te verminderen. Als je linksaf slaat, kom je ook bij de entree van het Utrecht Science Park aan de linkerkant uit. Je kunt dan de weg naar de Padualaan vervolgen via de oude busbaan. Dat is een fietspad geworden die loopt tot het Kruyt Gebouw.

Voor fietsers richting het Minnaertgebouw is het ook gunstiger. Zij kunnen bij de kruising van de Sorbonnelaan linksaf  en hoeven daardoor niet nog eens de trambaan over te steken.

Ook fietsers moeten omrijden
Om dit te realiseren heeft de gemeente de afgelopen maanden het fietspad aan de zijde van Rijnsweerd verbreed. Om de oversteek op het einde van de Platolaan te vergemakkelijken, komt er ook op die laan een extra fietspad. Hierdoor zal de Platolaan van 14 augustus tot 2 september niet toegankelijk zijn voor auto’s en fietsers. Wandelaars (al dan niet met de fiets aan de hand) kunnen de weg wel gebruiken want het trottoir is te belopen. Het verkeer wordt omgeleid via de Wim Sonneveldweg, dwars door Rijnsweerd.

Het collegejaar begint op 2 september. Dan hoopt de gemeente klaar te zijn. In de week van 14 augustus is er wel de UIT, de Utrechtse Introductietijd. Met name op woensdag zullen de aankomende eerstejaars de omweg moeten nemen naar de sportvelden.

padualaan platolaan nieuwe fietsroute Gemeente Utrecht

Advertentie