Jonge vrouw van fiets getrokken bij USP

Politie zoekt man die fietsers in Utrecht belaagde (update)

Weg tot de Wetenschap. Foto: Google Maps
Weg tot de Wetenschap. Foto: Google Maps

De man zou een 19-jarige vrouw in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 augustus rond 01.00 van haar fiets te hebben getrokken. De vrouw fietste van de binnenstad naar het Utrecht Science Park (USP). 

Toen ze onder het viaduct bij de A27 op de Weg tot de Wetenschap fietste, reed een auto haar tegemoet. “De bestuurder stapte uit en trok haar met geweld van de fiets. De jonge vrouw wist te ontkomen en rende ervandoor. De bestuurder is hierna weggereden in onbekende richting”, schrijft de politie. 

Foto vrijgegeven
Volgens een woordvoerder van de politie is er een paar dagen eerder een vergelijkbaar incident in Utrecht geweest, waar de man ook van verdacht wordt. De politie wil verder geen informatie over het eerdere incident kwijt. Ook wil de politie niet vertellen of het slachtoffer op maandag een student is.

De man heeft het volgens de politie vooral gemunt op fietsers die ’s nachts alleen fietsen. Volgens berichtgeving van de Telegraaf en NOS gaat het om een ex-tbs’er, maar de politie wil dit niet bevestigen.

De politie vraagt in een opsporingsbericht naar tips waar de verdachte zou kunnen verblijven. Hierin is een foto van de verdachte gedeeld. De politie zegt te weten wie de man is, maar heeft niet de identiteit van de man vrijgegeven. 

UPDATE:
De politie heeft vrijdagnacht gemeld dat de verdachte bij het station in Maastricht is opgepakt en meegenomen naar Utrecht voor verder onderzoek. De politie had ook melding gemaakt van een auto waarmee de verdachte reed. Die is teruggevonden in Roermond.

 

Advertentie