Nieuwe prijs voor diversiteit en inclusie

Prijs om veelbelovende initiatieven een extra boost te geven

D&I winners 2024
Foto: Wanderlust Photography, courtesy of the EDI Office

“Het was lastig om één winnaar te kiezen, dus heeft de jury besloten om een andere prijs met hetzelfde bedrag in het leven te roepen”, verklaart Elias Abou Chaaya, project coördinator bij de Equality, Diversity & Inclusion Office (EDI). Zowel Ferguson als Al Sallal ontvangen prijsgeld van 2500 euro om hun inspanningen te ondersteunen om diversiteit op de universiteit te promoten. De prijzen verschillen aangezien de Stimulatie Prijs zich richt op het “geven van een extra boost aan veelbelovende initiatieven”. 

Masterstudent Sustainable Business & Innovation Makeda Ferguson won de Diversiteit & Inclusie prijs voor het mede oprichten van het eerste diversiteitsnetwerk bij de Universiteit Utrecht, gebaseerd op culturele achtergrond. De ACHN heeft momenteel tachtig leden (zowel studenten als medewerkers). Het netwerk organiseert lezingen, museumbezoeken en andere bijeenkomsten. “Ferguson heeft een solide fundering gelegd voor een mooie toekomst voor het ACHN”, zei Leoniek Wijngaards, decaan van de faculteit Sociale Wetenschappen, in haar lofbetuiging. “Ik hoop dat de UU en het Science Park een plek blijven waar we allemaal ondersteuning kunnen geven en ontvangen,” sprak Ferguson vorige week dinsdag na het accepteren van de prijs. Vanwege haar rol bij de ACHN is ze gevraagd om lid te worden van de stuurgroep Slavery Past & Colonialism. 

Al Sallal volgt de masteropleiding in Conflict Studies & Human Rights. Hij is een van de medeoprichters van de Incluusion Community, een netwerk dat streeft naar het bevorderen van het saamhorigheidsgevoel onder de deelnemers van Incluusion, het educatie en traineeship programma van de UU voor vluchtelingen en asielzoekers. Al Sallal co-creëert evenementen en activiteiten voor de leden, waarbij hij plekken biedt om te studeren, te werken en elkaar te ontmoeten. “Er is niets beters dan wanneer je prestaties erkent worden”, zei hij na het accepteren van de eer. “Deze prestatie is niet van mij alleen, maar van iedereen om mij heen en degenen die moeite doen om een nieuw leven op te bouwen.” 

De winnaar van ‘Best Support Award 2024’ werd ook bekendgemaakt. Deze award is speciaal voor medewerkers van het UMCU en werd uitgereikt aan Nizarre Henriquez.

Advertentie