Sneltram gaat pas weer rijden op 6 september

Deze zomer werd hard gewerkt aan de nieuwe toplaag. Foto Provincie Utrecht

Sinds juni rijden er geen trams meer van Utrecht Centraal naar het Utrecht Science Park omdat de toplaag van de trambaan op de Heidelberglaan vervangen wordt. De huidige betonnen constructie bleek te snel af te brokkelen en wordt vervangen door een nieuwe, steviger laag van asfalt. In eerste instantie hoopte de provincie de werkzaamheden 23 augustus te kunnen afronden. Er was wel sprake van een reservetijd tot 6 september. Daar wordt nu gebruik van gemaakt. De achterstand is met name opgelopen door de overvloedige regenval in juli. Op 6 september is de opening van het academisch jaar en beginnen alle colleges weer.

Nu de ondergrond klaar is, zal tussen 5 en 23 augustus begonnen worden met het aanbrengen van de deklaag. Dit zal enige overlast met zich meebrengen. Wanneer het warm is kan nieuw asfalt een geur verspreiden. Afhankelijk van het weer en de windsnelheid kan de geur blijven hangen tussen de gebouwen en zeker met warm weer kan dat volgens de woordvoerder van de provincie vervelend zijn. Deze geur verdwijnt wel snel.

In de week van 2 september zullen weer testritten met de tram uitgevoerd worden. Het spoor tussen Utrecht Centraal en het Science Park moet wordt ontroest. Dit is nodig omdat er 10 weken geen trams hebben gereden die het tramspoor normaal gesproken tijdens het rijden vrij van roest houden. Met ingang van maandag 6 september zal de dienstregeling van tramlijn 22 worden hervat. De bussen rijden vanaf dat moment dan ook weer via de oorspronkelijke route.

Advertentie