Foto DUB

Terrorkauw verwondt UU’er

Body: 

Had Purmerend een terror-oehoe, De Uithof moet deze dagen oppassen voor agressieve kauwen. Er is al één gewonde gevallen.

In de buurt van de parkeerplaats voor het Ruppertgebouw, in de omgeving van het Langeveldgebouw en bij het David de Wiedgebouw in De Uithof kunnen de kauwen op het moment wat agressief uit de hoek komen. Maandag 1 juni viel een kauw een vrouw aan bij de zijingang van het Ruppergebouw. Ze liep een hoofdwond op en moest zich laten hechten.

Sinds eind mei blijken er al verschillende mensen te zijn aangevallen door een kauw. Zo waren twee vogels erg agressief in de buurt van het Ruppert toen zij een jonge vogel op de grond wilden beschermen, vertelt een medewerker van Security. Ook bij het Langeveldgebouw waar heel veel vogels meestal op vreedzame wijze meelunchen met studenten en medewerkers, en bij het David de Wiedgebouw zijn er meldingen van agressieve vogels geweest.

De vogels zijn wat minder vriendelijk nu hun jongen leren vliegen. Omdat de vogels op de lijst van beschermde diersoorten staan, is de enige oplossing om als mens goed op te letten in de buurt van de vogels. Op intranet geven medewerkers elkaar tips: zo raadt iemand aan om een zonnebril op je hoofd te dragen. "Dus niet op je neus." Bij zeemeeuwen werkt het, schrijft ze, want dan denken de vogels dat je een roofdier bent. Een paraplu openklappen, lijkt ook een goed advies: onder het regenscherm ben je veilig voor aanvallen uit de lucht.

Het goede nieuws is dat het agressieve gedrag maar een paar dagen schijnt te duren: tot de jongen goed kunnen vliegen.

Facebook Twitter Whatsapp Mail