Tram gaat mogelijk pas in december rijden

Een proefrit van de tram naar Utrecht Centraal, foto DUB

Dit bericht stuurde het college van Burgemeester & Wethouders vorige week vrijdag naar de Utrechtse gemeenteraad. Volgens de brief komt dat onder meer door een toenemend aantal storingen. De eerder aangegeven datum van 29 juli kan hierdoor niet gehaald worden. De tramverbinding moet ingevoerd worden in een periode dat het niet zo druk is. Daarom wordt nu gedacht aan de herfstvakantie of aan december wanneer de winterdienstregeling van start gaat. Deze laatste datum acht het college het meest waarschijnlijk.

De afgelopen maanden kregen de ov-reizigers tussen Utrecht Centraal en Utrecht Science Park hoop dat al bij de start van het nieuwe academische jaar de reis tussen het station en De Uithof met de tram gemaakt kon worden. De tram zou dan wel  slechts zes keer in plaats van twaalf keer per uur gaan rijden waardoor bus 12 nog naast de tram zou blijven rijden, zo meldde DUB  op 19 juni.  In december zou de volledige dienstregeling van start gaan inclusief de extra spitsritten. Nu meldt de gemeente dat ook dat waarschijnlijk niet haalbaar is.

Volgens de brief van het gemeentebestuur moet er aan nog vier voorwaarden worden voldaan voordat de tram met passagiers mag gaan rijden. De belangrijkste is misschien wel dat er op dit moment nog te veel storingen zijn op het traject waardoor de dienstregeling te veel ontregeld wordt. Daarnaast moeten vergunningen, protocollen en overeenkomsten nog worden verleend en aangepast. Alleen als op 16 juli is voldaan aan deze voorwaarden, kan de tram op 29 juli rijden. Dat is echter moeilijk haalbaar en dan wordt uitgeweken naar een latere datum.

Tags: verkeer | tram

Advertentie