Tram rijdt straks door naar Nieuwegein

Op dit moment is het Jaarbeursplein nog de begin- en eindhalte van de tram naar Nieuwegein en Ijsselstein. De tram naar het Utrecht Science Park stopt aan de andere kant van het station, aan de centrumzijde. Wie van de ene naar de andere tram wil, moet zo’n 500 meter lopen.

Het is een onhandige situatie die het gevolg is van de grootschalige verbouwingen in de afgelopen jaren in het Utrechtse stationsgebied. In 2013 verhuisde de eindhalte van de tram naar Nieuwegein vanwege de werkzaamheden van een locatie nabij het Moreelsepark aan de centrumkant van het station naar het Jaarbeursplein. Toen in 2019 lijn 22 naar De Uithof ging rijden, kon er niet meteen een verbinding worden gemaakt.

Dat gaat deze zomer veranderen. De twee haltes worden gekoppeld en er komt een nieuwe dienstregeling. Er ontstaat dan onder het station een gecombineerde baan waarover ook bussen en taxi’s zullen rijden. Om die reden worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen, zo schrijft de provincie Utrecht in een persbericht.

Advertentie