Tritonmannen botsen en zijn kansloos voor Varsity-overwinning

Still uit het wedstrijdverslag van Varsity TV, links de botsing tussen de twee boten.

De mannen van de Triton hadden hun voorwedstrijd nog verrassend gewonnen van Nereus. Maar al vroeg in de finale van de 138ste Varsity ging het helemaal mis. De Utrechtse boot kwam in aanvaring kwam met die van het Amsterdamse Skøll, eveneens een van de favorieten.

De Utrechters finishten uiteindelijk als vierde. Bij de vrouwen haalde Orca de finale. De Utrechtse boot werd vijfde in de finale waarin Nereus eveneens de sterkste was.

Het was koud en ook even nat aan het Amsterdam-Rijnkanaal bij Schalkwijk. Maar zo’n vijfduizend roeiliefhebbers waren blij dat ze het grootste studentenroeifestijn weer bij konden wonen.

Twee jaar geleden ging de wedstrijd in het geheel niet door. Vorig jaar werden alleen de hoofdnummers van de Oude Vieren bij de vrouwen en mannen geroeid, zonder publiek.

De belangstelling was dit jaar zo groot dat vorige week voor het eerst in de geschiedenis de kaartverkoop voortijdig moest worden stilgezet. Na afloop kwamen veel bezoekers voor het probleem te staan dat er geen NS-treinen reden.

Tags: varsity | roeien | orca | triton

Advertentie