Na de zomer in gebruik

Twee padelbanen voor sportcentrum Olympos

padel
Foto: Unsplash.com - Tomasz Krawczyk / Wikimedia Commons

Wie nu nog niet weet wat padel is, heeft het afgelopen jaar onder een steen geleefd. De combinatie van tennis en squash verovert Nederland in noodtempo. Naar verwachting in augustus of september kunnen Utrechtse studenten de sport gaan beoefenen op sportcentrum Olympos.

Vorige week ging het UU-bestuur akkoord met de aanleg van twee banen. Een deel van de financiering daarvan komt uit de middelen van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) die bedoeld zijn om het welzijn van studenten na de coronatijd te verbeteren.

De banen komen ten noorden van de nieuwe parkeergarage P-Olympos. Op die plek voor de ingang van de binnenaccommodatie van het sportcentrum staan nu nog tientallen ‘nietjes’ waar fietsen aan vast gemaakt kunnen worden. Door slim gebruik te maken van langere nietjes gaan er geen fietsverkeerplekken verloren.

De afgelopen periode was er in de media veel aandacht voor de harde plokgeluiden die spelers van padel maken. De universiteit gaat ervan uit dat de velden in het Utrecht Science Park niet tot geluidsoverlast gaan leiden, daar is bij het ontwerp rekening mee gehouden.

“We zijn blij dat de universiteit op deze manier tegemoet kan komen aan een wens die door veel studenten werd geuit”, zegt Jeroen Hutten van de universitaire directie Vastgoed & Campus.

Advertentie