UU geeft voor haar lustrum versierpakketten weg aan studentenhuizen

Het uitdelen van versierpakketten is een studentenactie in het kader van het lustrum van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit jaar vieren zij 385 jaar wetenschap in Utrecht. Projectleider Sara Pot licht de actie toe.

Wat willen jullie met deze actie bereiken?
“Doel is om het lustrum in de stad zichtbaar te maken en het meer bekendheid te geven onder de studenten. In het pakket zitten ook flyers van wat er allemaal gebeurt in het kader van het lustrum. Het project heet Samen kleuren we de stad.”

Welke studentenhuizen krijgen zo’n versierpakket?
“Wij hebben een oproep gedaan in een mailbericht aan alle studenten. Daar zijn aardig wat enthousiaste reacties op gekomen. Daarnaast hebben we contact gehad met studentenverenigingen en op die manier zijn er pakketten naar verenigingshuizen gegaan. Ook is er een oproep gegaan naar de medische faculteit voor studenten Geneeskunde.”

Hoe kom je als huis aan zo'n versierpakket?
“Woensdag 29 september konden studentenhuizen die zich aangemeld hadden een pakket afhalen bij het bestuursgebouw. Dat hebben zo’n dertig studenten gedaan. We willen het de komende week wat makkelijker maken door de pakketten in de UB Binnenstad te zetten. Als studenten nog  een pakket willen aanvragen, kan dat door een mailtje te sturen naar lustrum@uu.nl.”

Wat zit er in zo'n pakket?
"In het lustrumpakket zitten verschillende 'goodies': raamstickers, slingers, posters, en folders. Er zit ook een theedoek en een spelletje in.

Hoe krijg je een originele versiering als iedereen hetzelfde pakket krijgt?
“Wij zien het pakket vooral als een startpunt. De studenten kunnen zelf creatief aan de slag  om de versiering opvallend te maken. Op Instagram hebben we een paar voorbeelden gezet en die kunnen de studenten als voorbeeld nemen.”

De universiteit zet in op duurzaamheid. In hoeverre is daarmee rekening gehouden?
“Daar hebben we zeker naar gekeken. We hebben bijvoorbeeld gekozen voor een vlaggetjeslijn van papier in plaats van plastic. En de lustrumtheedoek is van duurzaam katoen.”

Hoe ga je beoordelen wie de leukste versiering heeft?
“Huizen die willen meedingen naar de prijs, kunnen een foto van hun versiering naar ons sturen. Dat moet voor 14 oktober gebeuren. Wij zetten die foto’s op de Instagrampagina van de UU en de drie huizen met de meeste likes winnen.”

Wat voor maaltijd kan de winnaar verwachten?
“De drie studentenhuizen die de mooiste versiering hebben, mogen met het hele huis een avond komen eten in de Faculty Club. Ze krijgen een driegangenmaaltijd. Drank en koffie zijn bij de prijs  inbegrepen."

Studentenhuizen kunnen ook een gratis maaltijd krijgen als ze meedoen aan het stadsdiner. Hoe zit dat dan?
“Dan heb je het over het Grote Utrecht Stadsdiner, op zondag 17 oktober. Dat is een initiatief van verschillende maatschappelijke partijen in Utrecht, en vanwege het lustrum doen de UU en het UMCU hieraan mee. Studenten, medewerkers en alumni kunnen via ons een gratis maaltijdpakket bestellen om de typisch 'Utregse' – en vegetarische – maaltijd Vijfschaft te maken. De UU heeft 350 pakketten ter beschikking gesteld voor zowel medewerkers als studenten. Het idee is dat je aan tafel gaat met mensen die je misschien nog niet zo goed kent. Bijvoorbeeld met je buren. Samen eten verbindt, en dat past ook bij het lustrum. En ik zou  leuk vinden als de deelnemende  studenten in een gezellig versierd huis eten.“

Tags: lustrum

Advertentie