Na 21 jaar met pensioen

UU neemt afscheid van fenomeen Jim

Jim werd uitgebreid gefeteerd door zijn collega's, foto DUB

Hij is een fenomeen, dat klonk meerdere malen tijdens de afscheidsreceptie van Jim Donselaar. De afgelopen jaren werkte Jim bij de Facilitair Service Centrum in het Bestuursgebouw. Hij bracht de post rond, hielp bij allerlei klussen en ondersteunde de receptie.

Jim was een opvallende verschijning die bijna alle namen van vrijwel alle medewerkers kende. Hij groette iedereen uitgebreid en vroeg en passant hoe hun vakantie was geweest. Als je eenmaal gezegd had waar je naar toe zou gaan, dan wist Jim dat een maand later nog precies. “Hij was voor ons het voorbeeld van gastvrijheid. Daar konden al onze medewerkers nog wat van leren”, vertelde Coby Noordhof, Facility manager van het Centrumgebied Utrecht Science Park.

Jim was er altijd en vroeg de mensen die hij tegenkwam altijd of hij hen ergens mee kon helpen. Ook tijdens corona was hij een van weinigen die altijd in het Bestuursgebouw te vinden was. Een collega herinnerde zijn telefoontje tijdens die coronatijd. Er was een pakketje aangekomen en daarin zaten twee kleine boompjes. “Wat moet ik ermee?”, vroeg Jim. “Neem ze mee naar huis en zorg ervoor.” Dat gebeurde, zoals hij ook alle planten in Bestuursgebouw tijdens de coronatijd van water voorzag.

Een andere collega kwam Jim regelmatig tegen in de supermarkt waar ze na het werk boodschappen ging doen. Als ze dan wat later was en hij zag haar, vroeg hij heel bezorgd:  “Heb je weer over moeten werken?”

Voor Jim was werken in het Bestuursgebouw belangrijk. Nu moet hij met pensioen. Liever was hij gebleven. “Ik heb al honderd keer de vraag gehad of ik nog een keer langs kom”, vertelt hij. “Nou zeker. Ik zal nog vaak langskomen om een praatje te maken.”

Advertentie