Van elke twintig ritten van tram 22 valt er één uit

Foto DUB

“Deze tramlijn scoort over het algemeen nog niet naar onze wens”, zegt provinciewoordvoerder Ron van Dopperen in Trajectum. De provincie hanteert een streefcijfer van maximaal een half procent uitval van de maandelijkse ritten, maar daar zit de Uithoflijn nog flink boven.

Gemiddeld valt één op de twintig ritten uit, maar afgelopen september was dat zelfs bijna het dubbele. In die maand werden 157 ritten geannuleerd. In februari ging het met 16 procent uitval helemaal mis.

Volgens Van Dopperen zijn het vooral technische storingen die voor overlast zorgen. Het gaat daarbij vaak om wisselstoringen bij de P & R Utrecht Science Park. Het detectiesysteem bij het eindpunt van de gecombineerde bus- en trambaan functioneert niet altijd naar behoren. Volgens de woordvoerder ligt bij het verbeteren van die wissel de hoogste prioriteit.

Tramlijn 22 werd in 2019 in gebruik genomen als vervanging van de drukke en vaak langzame buslijn 12. Op dit moment checken dagelijks zo’n 7500 reizigers in, voor de coronauitbraak waren dat er 20.000.

Tags: tram

Advertentie