Webinar voor jongeren om Blue Monday te verzachten

De term Blue Monday is bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij had uitgerekend dat deze dag de vervelendste van het hele jaar is. Het is je niet gelukt om je aan je goede voornemens te houden, de vakantie is ver weg, het is nog lang donker en maandag wordt sowieso door velen als de naarste dag van de week beschouwd. Hoewel zijn theorie door andere wetenschappers bekritiseerd wordt, is de term Blue Monday blijven hangen en zien velen deze dag inderdaad als één die ze liever zouden overslaan.

WachtVerzachter Utrecht organiseert daarom voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar op maandag 17 januari om 20 uur een webinar van een uur om de dag positief af te sluiten. Wie de onlinebijeenkomst bijwoont, krijgt niet alleen tips om de moed erin te houden, maar ook “positieve vibes” toegeworpen, zegt één van de organisatoren.

WachtVerzachter is een organisatie voor mensen die op de wachtlijst staan voor psychologische hulp. Het initiatief bestond al langer voor ouderen maar op verzoek van de gemeente Utrecht helpt de club nu ook jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Uit de gemeentelijke Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2021 blijkt dat één op de vier jongeren matige tot ernstige psychische klachten heeft. Van de ondervraagden heeft 17 procent behoefte aan deskundige hulp of advies. Gelijksoortige onderzoeken onder studenten laten ook zien dat de psychische nood hoog is en dat de coronacrisis hier mede debet aan is. Via WachtVerzachter kunnen jongeren terwijl ze wachten op de hulp die ze nodig hebben, al werken aan hun herstel.

Interesse in de webinar? Via deze link kun je gratis meedoen. Het webinar duurt een uur. https://zoom.us/j/3639588659

 

Advertentie