Wie mag zich straks Docent van het Jaar noemen? De nominaties zijn bekend

Prijzen moeten belang van goed onderwijs benadrukken. Foto: Anthony Donner

Voor de prijs van de Docent van het Jaar 2022 komen economiedocent Anna Salomons (voorgedragen door studievereniging ECU’92), docent Pedagogische Wetenschappen Belinda Hibbel (voorgedragen door PAP) en geschiedenisdocent David Onnekink (voorgedragen door UHSK) in aanmerking.

Ook voor de prijs van het Docenttalent van het Jaar, bedoeld voor docenten met minder dan vijf jaar ervaring, zijn er drie kanshebbers. Dit zijn docent Scheikunde Danny Broere (voorgedragen door Proton), docent Onderwijswetenschappen Marjoleine Heijboer (voorgedragen door Vocus) en docent Global Sustainability Science Sanne Akerboom (voorgedragen door Storm).

De twee docentenprijzen voor uitmuntende docenten worden sinds 1994 uitgereikt. De universiteit hoopt daarmee het belang van goed onderwijs te benadrukken en docenten te motiveren om zich te verbeteren. Vorig jaar gingen de prijzen naar pedagoog en onderwijswetenschapper Lotte Henrichs en diergeneeskundige Luciel van Vuuren.

Er waren dit jaar in totaal 34 voordrachten voor de twee prijzen, 16 voor de Docent van het Jaar en 18 voor het Docenttalent. De jury onder leiding van oud-winnaar en geneeskunde-hoogleraar Ronald Bleys keek bij de selectie onder meer naar de interactie met studenten en naar de onderwijsvisie van de kandidaten.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Onderwijsparade, het jaarlijkse onderwijsfestival van de UU. Dat vindt dit jaar plaats op 10 maart. De officiële uitreiking volgt tijdens de diesviering op 26 maart in de Domkerk.

Winnaars ontvangen behalve een wisseltrofee een geldbedrag van 5000 euro (Docent van het Jaar) en 3000 euro (Docenttalent van het Jaar). De twee studieverenigingen die de winnaars hebben voorgedragen, krijgen 1000 euro.

Advertentie