Win het boek Painted Science over schilderkunst en wetenschappelijke uitvindingen

painted-science-cover

Hoogleraar Gerard Pasterkamp werkt al ruim 20 jaar bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Hij zocht een boek waarin zijn werk als wetenschapper en interesses in kunst samenkomen. Omdat hij niet kon vinden wat hij zocht maakte hij het zelf: een boek over schilderijen van wetenschappelijke doorbraken en technologische ontwikkelingen. In januari bracht hij zijn debuut Painted Science uit en in maart volgde de Nederlandse vertaling.

Het boek is in chronologische volgorde opgebouwd en neemt de lezer aan de hand van tweehonderd kunstwerken mee op reis door de wereld van belangrijke ontdekkingen en technologische innovaties die de wereld hebben veranderd. Lees hier meer over de inhoud en totstandkoming van het boek. 

Het boek Painted Science is verkrijgbaar in het Engels en Nederlands, als hardcover en als softcover via amazon.nl, bol.com en bij de boekhandel. Bekijk de links om te zien welke versie van het boek waar verkrijgbaar is. Zie voor meer informatie over het boek ook de website Painted Science

Prijsvraag
DUB mag twee Nederlandstalige boeken en twee Engelstalige boeken weggeven. Mail, om kans te maken op een van deze exemplaren, vóór 6 juli je naam, telefoonnummer, je voorkeur voor de taal van het boek én het antwoord op onderstaande vraag naar dubprijsvraag@uu.nl. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht. 

Vraag:

Wat is de oorspronkelijke betekenis van de kapperspaal, het symbool dat vaak buiten bij kapperszaken te zien is?  

 

 

 

Tags: prijsvraag

Advertentie