Cultuurdiefstal

Aan: emmy@oud-bevlogen-medewerkers.uu.nl
Betreft: cultuurdiefstal
Bijlage: verdwenen Naiad (foto: Floor Duintjer Tebbens)

Ha Emmy,
Lang niks meer van je gezien of gehoord! Er is een hoop veranderd sinds je weg bent hoor, dat heb je inmiddels wel begrepen. Parnassos (dat voorheen De Uitwijk heette) wist niet hoe snel ze naar de binnenstad moesten verhuizen na jouw vertrek, De Uithof werd behoorlijk dichtgebouwd en steeds onbereikbaarder. Alle cursussen voor studenten en medewerkers in De Uithof werden opgeheven en avant-gardefilms in de pauze of ‘s avonds na werktijd heb ik er nooit meer gezien.

Echt een gezellige man die Erwin die aan de wieg van dit vertrek stond. Hij hield vooral van grijze muizen, doodzenuwachtig als hij werd van verrassende karakters. Na zijn pensioen is hij nog jaren aangebleven voor moeilijke projecten waar uiteraard hij alleen kaas van gegeten kon hebben.

Van de gouden regel dat je niet over je graf moet regeren, hebben ze bij onze Bestuursdienst nog nooit gehoord. De directeur die daarna kwam is nog serieuzer. Die sloeg gewoon weer opnieuw aan het reorganiseren. Maar nu met outsourcing hoog in het vaandel. Hoe verder weg van het bestuur hoe beter. Uitbesteden! Van doen naar kijken, zal ik maar zeggen. Van vakkennis naar niet gehinderd door enige kennis van zaken beslissen. Of nog beter: laten beslissen.

En weet je wat? Twee jaar na zijn vertrek loopt hij nog steeds rond! We zijn zo tevreden met de vorige reorganisatie(s) dat ook hij gewoon mag doorgaan met reorganiseren na zijn vertrek. Jaha, je weet wat je hebt en maar nooit wat je krijgt.

Ik denk dat er bij het Facilitair Service Centrum nog wat cosmetische correcties moesten worden aangebracht want de vorige reorganisatie was prima gelukt! Vraag het maar aan de medewerkers. En die van Vastgoed en Campus, je zult het niet geloven, kon toch ook nog een tikje beter. Een iets plattere organisatie, meer verantwoordelijkheid op de werkvloer en meer eigen personeel. Boze tongen beweren dat de organisatie voornamelijk uit leidinggevenden bestond. Zoiets kan Joop toch nooit bedacht hebben!

Maar ik begin weer vreselijk af te dwalen Emmy. Wat ik je wilde vertellen is dat ondanks al die veranderingen, reorganisaties en steeds wisselend personeel (ik ken al bijna niemand meer) het management wel een keer of vier het Leuvenplein opnieuw heeft laten herinrichten door projectmanagers. Ja, op papier dan hè? Niet echt.

Wat de reden daarvan is, interesseert me al niet meer. Niemand meer hier vrees ik. Ik denk dat het project al meer aan plannen maken gekost heeft dan het herinrichten zelf totaal kost. Je zou zeggen vraag een paar studenten van de hogeschool (om de hoek) voor een afstudeerproject en je hebt vrijwel voor niks een origineel en verrassend leuk plan! Een pleintje herinrichten.

Intussen is jouw tuin er daardoor nog steeds. Lommerrijk gelegen tussen het architectonische geweld van Casa Confetti en Educatorium. Een rust voor het oog. Acht Jaar lang onaangeroerd. Maar hij begint nu toch af te takelen Emmy. De waternymf is weg bij de vijver!
Vandalen hebben haar, net als onze cultuur in De Uithof, ontstolen.
De onbenulligheid  regeert.

Je Baaierd

PS. Wie weet te melden waar de waternimf is gebleven, krijgt een lekker Belgisch biertje

Tags: leuvenplein

Advertentie