Drie oude bekenden, één nieuwkomer

Deze foodtrucks vind je vanaf april op het Utrecht Science Park

Falafel & Halloumi. Foto: DUB
Falafel & Halloumi. Foto: DUB

De uitslag bleek goed nieuws voor liefhebbers van Broodje Ben, kebabzaak Mo & Zonen en Falafel & Halloumi. Deze oude bekenden behouden namelijk hun standplaats op het USP. Hoeveel stemmen elke foodtruck precies heeft gekregen, is niet bekend gemaakt. Het viertal wordt gecompleteerd door nieuwkomer Last Vegas. Deze "plant-based snackbar" had al een restaurant op de Korte Jansstraat en breidt in april dus uit naar het science park. 

Daarmee vervangt Last Vegas frietzaak Tour de la Frite, waar overigens niet op gestemd kon worden in de poll. Dat kon wel op Vietnamees restaurant Hoi Anh en Surinaamse EetHut, maar deze twee foodtruckconcepten bleken minder populair dan de andere opties.

Zoals de afgelopen jaren ook het geval was, zullen de vier verkozen foodtrucks rouleren langs dezelfde vier plekken rondom de Heidelberglaan. Tot 31 maart blijft het huidige foodtruckrooster van kracht.

Spannende weken
Alle verkiesbare foodtruckconcepten moesten eerder al door een selectieprocedure heen. Een beoordelingsteam, bestaande uit medewerkers en studenten, keek naar de mate waarin de ondernemers zich bezighouden met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In december hoorden de ondernemers of hun foodtrucks terechtkwamen in de poll, die tussen 9 en 15 januari online stond. 

Dat zorgt allemaal voor enig nagelbijten. Mo Korkmaz, eigenaar van Mo & Zonen, vertelde een week geleden aan DUB dat hij “er liever niet aan wilde denken wat er zou gebeuren”, als zijn foodtruck niet genoeg stemmen zou krijgen.

Hij is dus “erg happy” met deze uitslag, vertelt hij. “Volgende week gaan we feesten.” Maar Mo is vooral dankbaar. “Ik wil alle kanjers bedanken voor hun steun en hun stem. En in het bijzonder mijn collega’s van Pizzeria Tricolore, Eat Out en de Spar, die mij allemaal gepromoot hebben. Jullie zijn toppie! We gaan prachtige jaren beleven!” 

Ook Eid Alhadad van Falafel & Halloumi geeft aan dat de stemperiode erg spannend is geweest. “Maar gelukkig mochten we goed nieuws horen en de uitslag met onze collega’s vieren.” Hij vindt het geweldig om te horen dat Falafel & Halloumi zoveel liefhebbers heeft. 
 

Advertentie