Voor een grotere slagvaardigheid

Directies V&C en FSC fuseren tot Campus & Facilities

Het Kruytgebouw heeft veel onderhoud nodig en staat op de nominatie voor een grote verbouwing en renovatie; een klus van zowel FSC als V&C, foto DUB

Dat de twee directies gaan fuseren, komt niet als een grote verrassing. In 2017 en 2019 werden enkele afdelingen al verschoven van de ene naar de andere directie. Toen directeur V&C Fiona van het ’t Hullenaar vertrok, werd zij niet vervangen. Directeur Eddie Verzendaal van FSC werd in 2022 interim bij V&C en later benoemd tot directeur van de te fuseren directie die toen nog de werktitel Woonbedrijf had. In de zomer van 2023 was het proces tot fuseren in gang gezet. 

Slagvaardiger
De fusie heeft tot doel om het werk beter te verdelen en slagvaardiger te werken. Hier en daar overlappen werkzaamheden tussen de twee directies, met name op het vlak van onderhoud. Het is niet altijd duidelijk welke directie waar verantwoordelijk voor is. Dit vergt veel overleg en heeft als gevolg tijd- en kwaliteitsverlies, zo staat in het organisatieplan. 

Er zullen geen mensen worden ontslagen; wel kan een aantal andere taken krijgen, een andere werkplek of een andere leidinggevende.

Cultuur
Zowel het Lokaal Overleg als de Dienstraad staan positief tegenover de veranderingen. Wel werd door de Dienstraad gevraagd bij de fusie goed te letten op de cultuurverschillen tussen V&C en FSC. Volgens Verzendaal is daar juist veel aandacht voor, zo zei hij tijdens een vergadering van de Dienstraad. Volgens hem vinden de medewerkers van Campus & Facilities de fusie geen “schokkende wijziging”.

De directie Campus & Facilities wordt verantwoordelijk voor alle nieuw- en verbouwprojecten van de universiteit, de gebiedsontwikkeling en het onderhoud van alle gebouwen. Daarnaast vallen onder meer ook energieprojecten, duurzaamheid, het groen op de campus, security, de inkoop en aanbestedingen op het vlak van koffieautomaten, catering en schoonmaak onder de taken van de nieuwe directie. 

In totaal werken er 486 mensen bij de nieuwe directie, dat zijn er evenveel als er nu bij de twee directies werken. Van september tot het einde van dit jaar wordt de nieuwe organisatiestructuur geïmplementeerd. In januari 2025 moet dit proces klaar zijn.

Advertentie