Eventjes online onderwijs bij B&O om verspreiding corona te voorkomen

Het pand aan de Bijlhouwerstraat, foto DUB

Twee weken geleden meldden een aantal studenten dat ze corona had. Ook bleken twee medewerkers deze ziekte te hebben. Na overleg met de GGD besloot de opleiding om het onderwijs tijdelijk online te geven om te voorkomen dat het aantal besmettingen zou kunnen toenemen via de collegebanken. De studenten zaten in verschillende werkgroepen. “Het was niet duidelijk waar de studenten en medewerkers de besmetting hadden opgelopen”, zegt woordvoerder Maarten Post van de Universiteit Utrecht. De eerstejaars hebben sinds maandag weer onderwijs op locatie.

Rector Henk Kummeling maakte melding van de besmettingen tijdens een vergadering van de Universiteitsraad naar aanleiding van de vraag van studentlid Chiara Stam hoe het staat met het aantal coronagevallen aan de UU. “Ik hoorde van studenten dat ze zich onveilig voelen op de campus nu het aantal coronabesmettingen oploopt.”

Volgens de rector houdt de universiteit contact met de GGD en wordt ook het aantal besmettingen in de gaten gehouden. Kummeling zegt dat het aantal besmettingen beperkt blijft aan de UU en dat er geen aanleiding tot grote zorg is. Hij noemde de situatie bij Bestuurs- & Organisatiewetenschap een uitzondering. Uitgezocht wordt nog of het pand van van de opleiding aan de Bijlhouwerstraat een rol speelt in de besmettingen, maar die kans is klein omdat alle ruimtes die de universiteit gebruikt voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.

Of er voor het hoger onderwijs nieuwe maatregelen worden getroffen na de persconferentie van vanavond 2 november blijft vooralsnog gissen, zei rector Henk Kummeling. Tijdens de vergadering kwam het nieuws naar voren dat binnen het kabinet wordt gesproken over de mogelijkheid om in het hoger onderwijs te gaan werken met een coronapas. Hier is echter wel een wetswijziging voor nodig,. Kummeling: “Alle universiteiten hebben zich hiertegen uitgesproken omdat we dan parallel online onderwijs moet aanbieden.”

 

Advertentie