Straatlengte voorsprong op Amsterdamse roeiers

Mannen van Triton winnen Varsity

Triton wint Varsity
Foto's DUB / Remy Fraanje

Het ‘UUUUU’ en ‘Utreg me stadsie’, klonk overal langs het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten toen de Oude Vier zegevierend over de finish ging. De Utrechtse Tritonfans sprongen daarna in ontklede staat in het water om de winnaars te onthalen.

Eli Brouwer ( Life Sciences), Jaap Schenck (Communicatie & Organisatie), Bart Lauwers (Farmacie), Casper van der Steen (Hogeschool Utrecht) en stuurvrouw Ellen Bijkerk (Diergeneeskunde) roeiden zich naar eeuwige Tritonroem. Zij waren in de finale oppermachtig en versloegen het Amsterdamse Nereus en het Delftse Proteus-Eretes met ogenschijnlijk gemak.

Zo kan het organiserende Triton voor de tweede keer in vijf jaar feestvieren. In 2019 wonnen de Utrechters voor het eerst sinds 1967 weer eens. Daarmee kwam toen een einde van een obsessie die meer dan vijf decennia duurde.

De ‘kroegjool’ die de winnende vereniging traditioneel moet organiseren, zal vanavond dus opnieuw plaatsvinden rond het Janskerkhof. De mannen van de tweede Utrechtse roeiverening Orca haalden de finale niet.

Bij de vrouwen werd het Utrechtse Orca tweede achter het Rotterdamse Skadi. De Utrechtse dames van Triton reikten niet verder dan de vijfde plaats.

In een persbericht laat Triton weten dat de Oude Vier om 21.30 uur in een koets vanaf het Spoorwegmuseum naar het Academiegebouw op het Domplein zal rijden. Op het Janskerkhof zal het feest om 21.00 uur losbarsten en tot 23.00 uur duren. Toegang tot de sociëteit zelf is voorbehouden aan de leden van U.S.R. “Triton”, het U.S.C. en U.V.S.V./N.V.V.S.U..

Bericht wordt aangevuld.

Triton wint Varsity
Tags: triton | varsity

Advertentie