Auditorium geschikt voor conferenties

Nieuwe Accelerator opent op Utrecht Science Park

Kadans---Utrecht-Accelerator-Opening foto Lucas van Weerden
Auditorium in nieuwe gebouw De Accelerator. Foto Lucas van Weerden/Kadans

De naam van het gebouw is De Accelerator en het is gevestigd nabij de P+R in het Utrecht Science Park. Het gebouw is ontwikkeld en wordt beheerd door het bedrijf Kadans Science Partner. “Het idee voor de uitbreiding van de laboratoria is ontstaan omdat grote biotechbedrijven als Genmab en Merus te groot werden voor hun huidige onderkomen, naast het nieuwe gebouw. We willen deze bedrijven die onderzoek doen op het gebied van life sciences graag hier houden. Vandaar dat die nieuwbouw is bedacht en dat de opdracht is gegaan naar Kadans die al meer ervaring heeft in het beheer van vergelijkbare gebouwen”, zegt Jan Henk van der Velden, directeur van de stichting Utrecht Science Park.

In eerste instantie zal het gebouw de drie biotechbedrijven Genmab, Merus en ImmunoPrecise Antibodies huisvesten. Met een luchtbrug zal De Accelerator verbonden zijn met het bestaande onderzoekcentrum van Genmab. Het gebouw is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau cepezed. Het ontwerp is geïnspireerd op de missies van Genmab en Merus, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van veelal kankerpatiënten door middel van innovatieve therapieën.

Het bijzondere is dat de benedenverdieping een publiek auditorium heeft met een restaurant dat als ontmoetingsplaats kan dienen voor wetenschappers en medewerkers van de bedrijven. Verder is er een conferentiezaal die voor iedereen is te huren voor een congres of bijeenkomst van maximaal 250 mensen. Tijdens de Science Week zijn daar bijvoorbeeld de prijzen uitgereikt voor de Sustainable City Challenge waarbij studententeams met plannen kwamen om de stad duurzamer te maken.

Kadans heeft ook de aanbesteding gewonnen om nabij het De Wiedgebouw een nieuw gebouw neer te zetten voor start-ups en scale-ups in de Life Science sector.

Advertentie