Opwaardering tramhaltes

Nieuwe overkappingen tramhaltes USP deze zomer geplaatst

Tramhalte UMC.jpeg
Tramhalte UMC, Foto DUB

De komende periode zullen de haltes aan de Heidelberglaan en Padualaan vernieuwd worden. De halte van het UMC Utrecht is inmiddels klaar. Van 5 tot 21 juli stoppen er geen trams en bussen bij halte Heidelberglaan vanwege de werkzaamheden en van 16 augustus tot 1 september stopt er geen tram bij de halte Padualaan. De overige haltes op het traject zullen later opgeknapt worden. 

Iedere halte zal ‘op maat’ worden vernieuwd, in lijn met de hoeveelheid reizigers die er in- en uitstappen. De haltes Heidelberglaan en Padualaan zullen bijvoorbeeld een veel langere overkapping krijgen, terwijl dit bij de halte Galgenwaard niet nodig is omdat deze halte relatief rustig is. 

Iedere halte zal voorzien worden van een bamboe-zitbank, led-verlichting en een overkapping. Ook zullen de in- en uitcheckpunten onder de overkappingen komen, net als beveiligingscamera’s. Daarnaast zullen er zonnepanelen op de haltes worden geplaatst. 

De werkzaamheden van de eerste drie haltes worden grotendeels in de zomer verricht, zodat minder reizigers er last van zullen hebben. De overkappingen zullen grotendeels tijdens de weekenden worden geplaatst. Tijdens kleinere werkzaamheden rijden de trams gewoon volgens dienstregeling. 

Advertentie