Startsein voor bouw 'High Five' met 921 studentenwoningen in USP

Model ontwerp High Five. Bron: Jebber.nl

Vanaf 2024 kunnen studenten hun intrek nemen in het vijfde studentencomplex in De Uithof, genaamd High Five. Het complex wordt gebouwd in opdracht van studentenhuisvester SSH. Projectontwikkelaar Jebber heeft in december 2021 het contract gesloten met bouwende ontwikkelaar Vorm 2050. Jebber is een dochteronderneming van SSH, en Vorm is een landelijk opererende ontwikkelaar en bouwer die zich inzet voor meer en betaalbaardere woningen. De bouw begint eind 2022.

Het complex komt op het weiland te staan tussen de studentenflats De Johanna en De Cambridgelaan en biedt ruimte aan 921 studenten. De woningen zijn onderverdeeld in 721 studio’s en tweehonderd groepswoningen met gedeelde keukens. Beide type woningen hebben gedeelde woonkamers. De huurprijs zal vergelijkbaar zijn met kamers in andere studentencomplexen van SSH in het Utrecht Science Park.

Naast wonen moeten voorzieningen worden gerealiseerd die ontmoeting, samenleving en community building stimuleren en faciliteren. Daarom komt er onderin de laagbouw ruimte voor studieplekken, sportmogelijkheden, een wasserette en een binnentuin. Er komt ook een (afhaal)restaurant voor koffie en gezonde, betaalbare maaltijden.

Advertentie