Trams in het weekend

Studenten vragen Provincie Utrecht om betere bereikbaarheid Utrecht Science Park

Tram foto goede.jpg
Foto DUB

Urlings verwijst tijdens de vergadering op 29 mei naar een pilot van 14 april van de gemeente en provincie Utrecht, waarbij er op een wedstrijddag van FC Utrecht trams werden ingezet tussen Nieuwegein en Utrecht Science Park (USP), die dus via Utrecht Centraal en Stadion Galgenwaard reden. Urlings hoopt dat deze pilot “de deur opent naar structureel ruimere reistijden van de tramlijn”, zegt hij in de vergadering. 

André van Schie, portefeuillehouder van Mobiliteit bij de Provincie Utrecht, meldt dat de provincie in de volgende aanbestedingsperiode de bereikbaarheid van USP wil verbeteren. Vanaf december 2025 tot 2035 zal het openbaar vervoer in de provincie Utrecht worden uitbesteed Transdev en Keolis. Wat dit betekent voor de dienstregeling rondom USP, is onduidelijk. Eerst moeten de resultaten van de pilot van 14 april worden geëvalueerd en moeten er nieuwe pilots komen om andere vormen van de uitbreiding van dienstregeling, zoals extra trams in de weekenden, te testen. Daarnaast is de provincie ook afhankelijk van een vervoerder en genoeg personeel en dat is nu al moeilijk genoeg, zegt Van Schie. 

De gemeente Utrecht ontving al eerder verzoeken om de dienstregeling van de trams uit te breiden. Zowel van omwonenden als van bedrijven, waaronder FC Utrecht. De provincie heeft toen de mogelijkheden laten onderzoeken, maar de kosten zouden te hoog zijn vergeleken de opbrengsten, gezien het kleine aantal reizigers. Of de resultaten nu anders zullen zijn, blijft de vraag. 

DUB heeft inmiddels recenter nieuws over tramdienstregeling. Zie: 'Provincie werkt toe naar uitbreiding dienstregeling tram 22'

Advertentie