Studenten voeren actie

Tientallen pro-Palestina demonstranten houden sit-in UB Uithof

Sit-in UB Uithof. Foto: DUB
Foto: DUB

Om 13.00 uur verzamelden tientallen demonstranten van de actiegroep ‘Utrecht in Solidarity with Palestine’ zich voor de ingang van de Universiteitsbibliotheek. Er werd opgeroepen tot een staakt-het-vuren en om Israël te boycotten. Ook de omstreden leus From the river to the sea, Palestina will be free werd gezongen. 

Daarna betraden de actievoerders de universiteitsbibliotheek voor een sit-in in de hal van het gebouw. Volgens de woordvoerder van de UU mogen de demonstranten actievoeren, zolang dit in de hal is en ze niet de bibliotheek betreden, waarbij studenten gestoord worden tijdens het studeren. 

De actievoerders zijn ontevreden over het statement van de UU, waarin zij verklaart geen stelling te nemen in het conflict. Het is niet de eerste protestactie binnen de universiteit. Twee weken geleden hielden de studenten van dezelfde actiegroep een demonstratie in de bibliotheek in de binnenstad. Daarnaast stelden ze een petitie op. Ook medewerkers van de UU lieten in een open brief weten dat ze het statement van de UU tekort vinden schieten. 

Tags: israel | palestina | oorlog

Advertentie