Creative commons: pixabay

Pilot voor vluchtelingen in de wetenschap krijgt vervolg

Body: 

Wetenschapsfinancier NWO trekt 980.000 euro uit voor gevluchte academici die hun carrière willen voortzetten in Nederland. De pilot van vorig jaar krijgt een vervolg onder de naam Hestia, vernoemd naar de godin die zich nooit bemoeide met oorlog.

Read in English

Wetenschappers met een vluchtelingenstatus kunnen een formulier invullen om kans te maken op een beurs van maximaal 140.000 euro. Om in aanmerking te komen moeten ze ten minste een masterdiploma hebben of gepromoveerd zijn. Het programma ‘Hestia – Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’ is ontwikkeld samen met De Jonge Akademie, de KNAW en de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

Net als vorig jaar worden de kandidaten gekoppeld aan projectleiders of lopende onderzoeksprojecten die al gefinancierd worden door NWO of ZonMw. Vluchtelingen kunnen zelf een idee pitchen of gericht op zoek gaan naar een passend project op de website van NWO.

Wordt de aanvraag gehonoreerd, dan kunnen de vluchteling-wetenschappers voor minimaal 12 en maximaal 24 maanden als junior- of senioronderzoeker aan de slag. Het Hestia-project loopt in ieder geval nog twee jaar door.

Facebook Twitter Whatsapp Mail