Renovatie Van Unnikgebouw begonnen

Verlichte letters en logo van de UU weer te zien

Van Unnikgebouw by night
Foto DUB

De 38 letters op de beeldbepalende toren gaan aan bij zonsondergang en uit bij zonsopgang. Om extra energie te besparen worden ze tussen elf uur ’s avonds en vijf uur ’s ochtends uitgezet.

Het om veiligheidsredenen in groene netten gehulde Van Unnikgebouw staat leeg en werpt al jaren een troosteloze schaduw over De Uithof. Maar ook dat gaat veranderen.

Renovatie begint
Het pand van 22 verdiepingen stond na meer dan vijftig jaar op de nominatie om gesloopt te worden, maar drie jaar geleden werd besloten om voor renovatie te kiezen. Het betonnen skelet verkeert nog in goede staat.

Naar verwachting staat er in 2028 een geheel vernieuwd en energieneutraal onderwijs-, onderzoek- en kantoorgebouw.  Daar komen dan onder meer medewerkers van de faculteit Sociale Wetenschappen en van de Bestuursdienst te werken.

Samen met het Kruytgebouw dat eveneens een grondige facelift krijgt, moet het nieuwe Van Unnikgebouw het hart gaan vormen van het Utrecht Science Park. Het ontsteken van de nieuwe led-verlichting was ook het sein om te beginnen met de renovatiewerkzaamheden. De komende twee jaar gaat het vooral nog om het verwijderen van asbest en het slopen van het binnenwerk. Een groot noodstroomaggregaat wordt gedoneerd aan Oekraïne.

Werkzaamheden aan verlichting Van Unnikgebouw

Foto: UU

Advertentie