Weg met alle maatregelen: dit kan allemaal weer

Foto: Glazen Huis

Met z'n allen op de pisteAfgelopen maand stond voor studentenvereniging Unitas S.R. in het teken van de jaarlijkse skireis. Die kon, na twee jaar, eindelijk weer doorgaan. Voorzitter Stephanie Bálint: "Vooral de eerstejaars stonden te popelen om mee te gaan. Iedereen was natuurlijk blij dat dit weer georganiseerd werd. De plekken voor de reis waren bij de eerste verkoopronde al uitverkocht. Uiteindelijk reisden er 132 leden af naar de Franse Alpen voor de skitrip. Het was een hele gezellige week waar heerlijk geskied en natuurlijk ook geaprès-skied werd!"  
 

Alles is familie(dag)
Deze foto is gemaakt tijdens het gala voor leden van studentenvoetbalvereniging Odysseus'91. Joëlle Schouwenberg zit in het bestuur van Odysseus'91 en ze is op de foto te zien (tweede rechtsachter) met haar bestuursgenoten: "We hadden overdag bij Ody een familiedag. Toen kwamen ouders, broertjes en zusjes bij de wedstrijden kijken en kon er samen geluncht worden. In de avond was er een gala voor leden, maar iedereen mocht ook familie en vrienden meenemen. Het gala was bij evenementenlocatie CitySense in Utrecht, en werd georganiseerd door de feestcommissie FeCo van Odysseus'91. Het thema dat we eraan gekoppeld hadden was roaring twenties. De meeste foto’s zijn genomen bij de fotomuur door onze MediaCie. Zo ook deze foto."

Feesten voor het goede doelIn een glazen huis op het Janskerkhof presenteren studenten Pepijn, Sem, Coert, Stijn, Sebastiaan en Derrick van het Utrechtsch Studenten Corps drie dagen lang Ancient Radio. Ze halen geld op voor De Special Social Club, een organisatie die evenementen organiseert voor kinderen met een beperking. Tegelijkertijd maken ze studenten warm voor het Ancient themafeest dat vrijdag 22 april bij de vereniging plaatsvindt. Het is de achtste editie van Ancient Radio en het kan dit jaar weer helemaal draaien zoals ze willen.
 

Supporters zijn weer van de partijVan voetballen tot roeien: de sporters moesten het afgelopen twee jaar vaak zonder publiek doen. Maar tijdens de 138e editie van de Varsity, die op 2 april plaatsvond, was het weer gezellig druk. De roeiers van Triton finishten uiteindelijk als vierde maar dat mocht de pret niet drukken voor Ann Mei Kodde, tweedejaars student aan de Universiteit Utrecht. Ze was er om de Utrechtse roeiers aan te moedigen. Ann (onderaan op de foto) staat hier op de foto met haar clubgenootjes Emma (rechtsachter) en Elke (middenachter). Mark (links), is een vriend van de groep die bij Triton zit.

Ann: "De sfeer was ontzettend leuk, er waren veel studenten uit het hele land. Dit was voor ons ook een van de redenen om te gaan:  lekker bij elkaar komen met een biertje langs de kade. En gelukkig af en toe ook nog een zonnetje die dag! Helaas ging de winst naar Nereus uit Amsterdam. Anders was er natuurlijk een groot feest in Utrecht bij het Utrechtsch Studenten Corps geweest."

"Ikzelf was helaas uitgeloot dit jaar bij Triton, maar ik vond het erg gezellig. Vooral omdat het nu natuurlijk allemaal weer kan, is het leuk om andere studenten en leeftijdsgenoten om je heen te hebben. Daarvoor hoeft het ook niet ingewikkeld te zijn, zolang we maar samen kunnen zijn en een biertje hebben haha."
 

Weer vieren waar je zo hard voor gewerkt hebtDe diploma-uitreikingen waren afgelopen jaren wisselend van karakter afhankelijk van de coronamaatregelen. Gelukkig kan het nu fysiek gevierd worden. Zo kon Wilbert Peters (24) zijn diploma gewoon weer in het Academiegebouw in ontvangst nemen. Wilbert: "Ik heb in mijn bachelor gestudeerd aan het Utrecht Law College. Gedurende die periode heb ik het bestuur gedaan van Sirius, een van de studieverenigingen van het ULC. Daarna heb ik de master notarieel recht gedaan aan de UU. Tijdens mijn uitreiking mocht ik deze vier mensen meenemen, mijn ouders en twee broers. Ik was blij om eindelijk, na wat uitstel, mijn diploma in ontvangst te nemen in het bijzijn van mijn familie!"

En dit is er komende weken te doen in en om Utrecht:

26 & 27 april 
BEAT-RIX Festival, Janskerkhof
15 mei 2022 Utrechts Jazzfestival, Janskerkhof
21 mei 2022 Benefietconcert van studentenvereniging C.S. Veritas, Park Lepelenburg
22 mei 2022 Theatervoorstelling Odyssey of Love, Buurthuis De Musketon
4 juni 2022   Canal Pride Utrecht, Utrechtse grachten
25 juni 2022 Festival Wooase, Middelwaard

 

Advertentie