UU'er in het buitenland

In de blogserie UU'er in het buitenland volgen we studenten van de Universiteit Utrecht die voor hun studie of stage bij een universiteit over de grenzen kijkt.

Hoofd afbeelding : 
Mirthe, L’Oreal en Justien laten zich onderwijzen in het binnenland van Suriname.

Onderwijs in een vreemde taal

Body: 

Inmiddels zitten wij, Justien Dingelstad en Mirthe de Kok al ruim vier weken in Paramaribo, waar we samen met L’Oreal Brielle van de Anton de Kom Universiteit een onderzoek doen naar de onderwijscarrières van kinderen uit het binnenland van Suriname.

Hoofd afbeelding : 
Lucinda zegt tegen Jan Jacob en Maxime: 'Jullie eten soms rare dingen'.

Wie eet er nou crackers als lunch?

Body: 

Tja, je zult het maar te horen krijgen als Nederlandse student in Paramaribo: jullie zijn minder schoon dan wij en jullie eten rare dingen. Gelukkig kunnen USBO-studenten Jan Jacob en Maxime er wel om lachen met hun Surinaamse student Lucinda.

Hoofd afbeelding : 
Pepé, Demelza en Susan zien vriendschap tussen bewoners en verzorgers in bejaardenhuis.

Surinaamse studenten wonen niet op kamers

Body: 

Ouderen en verzorgers gaan met elkaar om alsof ze vrienden zijn. Dat is anders dan in Nederland, constateren USBO-studenten Pepé Dekker en Susan van Hooijdonk in Paramaribo. Blog twee uit Suriname.

Hoofd afbeelding : 
Studenten Liza, Frederique en Eline doen onderzoek naar de invloed van de Surinaamse radio.

Multiculturele samenleving

Body: 

“Surinamers zijn de multiculturele samenleving gewend, maar Nederlandse studenten verbazen zich meestal over de gebruiken in Suriname en de manier waarop dingen hier gaan.” Het eerste blog vanuit Paramaribo van honoursstudenten Bestuur & Organisatiewetenschap.