Leonie van Bruggen

Leonie van Bruggen

Leonie van Bruggen studeerde Diergeneeskunde bij de Universiteit Utrecht en studeerde af in 2001. Na het afstuderen werkte ze als gezelschapsdierenarts in binnenland en buitenland (Engeland, VS) en volgde ik in Utrecht de specialistenopleiding voor diagnostische beeldvorming. Sinds 2011 ben ik Europees erkend specialist.

Momenteel is ze senior staflid van de afdeling radiologie. Ze is een parttime promotietraject begonnen en onderzoekt daarbij de rol van de diagnostische beeldvorming in de forensische diergeneeskunde. Ze werkt hiervoor samen met forensische experts in de humane hoek, met dierenwelzijnsorganisaties en probeert dit onderwerp zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.  Naast het promoveren werkt ze in de patiëntenzorg (incl. onderwijs). Sinds begin dit jaar is ze ook weer tutor van een nieuwe lichting eerstejaars studenten.

Ik vind het combineren van de rollen onderzoek-onderwijs-patiëntenzorg heel leuk en kan meepraten over werkdruk.

Naast mijn werk zie ik vrienden, lees ik heel graag een krant, probeer ik toe te werken naar de 10k hardlopen en doe ik aan impro. Ik woon met een puber en een kat in een huis.

Artikelen

Campuscolumnist

Campuscolumnisten 2022 zwaaien af

Nog één keer...

Campus columnist

Campus columnists 2022 signing off

One final time..

Campuscolumnist

Omgaan met tegenslag

Het is hier geen Efteling

Campuscolumnist

Kansberekening en het dagelijkse leven

Chocola maken van statistiek

Campuscolumnist

Te weinig uren in een werkdag

Een dag op de kliniek

Campuscolumnist

Veranderde kijk op dieren

Foudt